dimecres, 27 de juny del 2012

Enfeina't


Durant aquest quatrimestre, al PO de Blanes hem posat en marxa un nou projecte que vol combinar la inserció socio-laboral amb la participació i el voluntariat de persones de la comunitat.

L'inici d'aquesta proposta la trobem a l'Osvaldo Zarini, un profesional en l'ambit de la formació, les TIC, i la Inserció Laboral, que estava interessat en aportar els seus coneixements i la seva experiència amb la realització d'un voluntariat a l'Òmnia.

El resultat, després d'unes quantes de reunions, ha estat el taller ENFEINA'T,  a on posa tot el seu bagatge al servei d'altres persones que, com ell, estan cercant una ocupació.

Aquí ens deixa la seva opinió sobre el taller:



Ocupabilitat i inserció socio-laboral


Quan les persones s'enfronten a una situació d'atur la principal problemàtica resideix a adaptar-se a aquesta nova situació i afrontar la recerca de feina d'una manera estructurada.  
El més important és la capacitat per realitzar una adequada gestió del conjunt de coneixements, actituds professionals i socials, aptituds, interessos i motivacions personals que els ajudin a posicionar-se davant la recerca al mercat laboral.

 
L'objectiu d'aquest curs és guiar a les persones demandants d'ocupació en la recerca de feina fent servir les eines TIC i proporcionar els coneixements bàsics per poder assolir aquest  objectiu d'una manera autònoma.




Els eixos de treball son l'elaboració d'un currículum d'acord amb el mercat de treball, la construcció de presentacions personals, la guia i orientació mitjançant les TIC per trobar ofertes de treball fent servir les xarxes socials, la motivació i l'autoestima, així com l'acompanyament necessari en la recerca activa de feina.

  
  Osvaldo Zarini            

 


·